top of page
  • Writer's picturerebivirpaypicourri

MİQ Kurikulum üzrə sertifikasiya imtahanları - 2021-ci il üçün pulsuz və peşəkar testlər



Miq kurikulum testleri 2021: Nədən, necə və nə zaman keçirilir?




Miq kurikulum testləri, müəllimlərin işə qəbulu üzrə müsabiqənin bir hissəsidir. Bu testlər, müsabiqatın ikinci mərhələsində keçirilir və müsabiqatda iştirak edib pedaqoji ixtisaslar üzrë dövlət nümuneli diplom almış şexslere yöneldilir. Bu testlerin mqsedi, müellim namizdlarinin pedaqoji bilik v bacariqlarini yoxlamaqdır.


Miq kurikulum testlari nedir ve ne ucun lazimdir?




Miq kurikulum testleri, müellim namizdlarinin ders vermek istediyi sinif ve ya fennin curriculumindeki movzulara uygun suallardan ibaretdir. Bu suallar, curriculumin mahiyyeti, meqsedi, mexanizmi, strukturu, tesviri ve metodiki terbiye strategiyalari ile baglidir. Bu testlerin neticesinde, namizdlarin curriculuma ne derecede vakif oldugu ve onu ne qeder effektiv istifade edebileceyi mueyyen edilir.




miq kurikulum testleri 2021



Miq kurikulum testleri kimler ucun nezerde tutulub?




Miq kurikulum testleri, orta ixtisas ve ali tehsil muessiselerini pedaqoji ixtisaslar uzre bitirmis ve dovlet numuneli diplom almish sexsler ucun nezerde tutulub. Bu sexsler, muellimlik vakansiylari ucun musabiqede istirak ede bilerler. Musabiqede istirak etmek ucun namizdlarin dovlet qeydiyyatinda olan elektron poct unvanina sahib olmalari ve musabiqat erize formasi doldurmalari lazimdir.


Miq kurikulum testleri nece hazirlasmaq olar?




Miq kurikulum testleri ucun hazirlasmaq ucun bir nece menbe ve resursdan istifade etmek olar. Bunlar:


Onlayn sinaq imtahanlari




Onlayn sinaq imtahanlari, miq kurikulum testleri ile eyni formatda olan ve curriculuma uygun suallar veren saytlardir. Bu saytlar, namizdlarin testlere ne qeder hazir oldugunu yoxlamaq ve oz biliklerini sinamaq ucun faydali olabilir. Onlayn sinaq imtahanlari, misal ucun, kimi saytlarda tapmaq olar.


Oxuyan.az sayti




Oxuyan.az sayti, miq kurikulum testleri ucun en cox istifade edilen ve etibarli saytlardan biridir. Bu sayt, curriculuma uygun derslikler, metodik vesaitler, video dersler, test banklari ve diger resurslari namizdlara teqdim edir. Bu saytdan istifade etmek ucun qeydiyyatdan kecmek lazimdir.


miq kurikulum testleri 2021 online


miq kurikulum testleri 2021 pulsuz


miq kurikulum testleri 2021 ibtidai sinif


miq kurikulum testleri 2021 riyaziyyat


miq kurikulum testleri 2021 azərbaycan dili


miq kurikulum testleri 2021 ingilis dili


miq kurikulum testleri 2021 fizika


miq kurikulum testleri 2021 kimya


miq kurikulum testleri 2021 biologiya


miq kurikulum testleri 2021 coÄŸrafiya


miq kurikulum testleri 2021 tarix


miq kurikulum testleri 2021 informatika


miq kurikulum testleri 2021 texnologiya


miq kurikulum testleri 2021 musiqi


miq kurikulum testleri 2021 təsviri incəsənət


miq kurikulum testleri 2021 alman dili


miq kurikulum testleri 2021 rus dili


miq kurikulum testleri 2021 fransız dili


miq kurikulum testleri 2021 sertifikasiya model imtahanı


miq kurikulum testleri 2021 sertifikasiya sınağı


miq kurikulum testleri 2021 qəbul tipli sınaq


miq kurikulum testleri 2021 yerlərin seçilməsi


miq kurikulum testleri 2021 müsahibə hazırlığı


miq kurikulum testleri 2021 göstəricilərin yoxlanılması


miq kurikulum testleri 2021 tədris metodikası və təlim strategiyaları


miq kurikulum testleri 2021 oxuyan.az saytı


miq kurikulum testleri 2021 fes tədris mərkəzi


miq kurikulum testleri 2021 universal kursu


miq kurikulum testleri 2021 victory online academy


miq kurikulum testleri 2021 infomer təhsil mərkəzi


miq kurikulum testleri 2021 gənc müəllimlər akademiyası


miq kurikulum testleri 2021 nail sadigovun hazırladığı suallar


miq kurikulum testleri 2021 murad iliyasovun hazırladığı suallar


miq kurikulum testleri 2021 mətanət nəbiyevanın hazırladığı suallar


miq kurikulum testleri 2021 rəsmi saytı - https://miq.edu.az/


miq kurikulum testləri ilə necə imtahan hazırlaşmaq olar?


miq kurikulum üzrə növ qiymət və etiketlər nə deməkdir?


miq kurikulum üzrə imtahan sualları və cavabları pdf formatında yükləmək olar?


miq kurikulum üzrə imtahan sualları və cavabları video formatında izləmək olar?


miq kurikulum üzrə imtahan sualları və cavabları audio formatında dinləmək olar?


Miq.edu.az sayti




Miq.edu.az sayti, miq kurikulum testleri ile bagli en cox melumat veren resmi saytdir. Bu sayt, musabiqat haqqinda xeberler, elanlar, qaydalar, testlerin formati, təqvimi ve neticeleri kimi melumatlari namizdlara teqdim edir. Bu saytdan istifade etmek ucun qeydiyyatdan kecmek lazim deyil.


Diger menbeler




Miq kurikulum testleri ucun hazirlasmaq ucun diger menbeler de istifade etmek olar. Bunlar arasinda pedaqoji jurnallar, kitabxanalar, internet portallari, pedaqoji forumlar ve sosial mediada olan qruplar sayila biler. Bu menbelerden istifade ederken curriculumin yenilenmesine ve musabiqatin qaydalarina diqqet etmek lazimdir.


Miq kurikulum testleri ne zaman ve harada kecirilir?




Miq kurikulum testleri, musabiqatin ikinci merhelesinde kecirilir. Bu merhelede namizdlar oz secimlerine uygun olan sinif ve ya fennin curriculumindeki suallara cavab verirler.


Miq kurikulum testlerinin teqvimi




Miq kurikulum testlerinin teqvimi her il deyise biler. 2021-ci ilde miq kurikulum testleri 21-25 iyun tarixlerinde kecirilib. 2022-ci ilde ise miq kurikulum testlerinin teqvimi daha elan olunmayib. Musabiqate qatilan namizdlar teqvimi miq.edu.az saytindan izleye bilerler.


Miq kurikulum testlerinin mekani




Miq kurikulum testleri elektron formada kecirilir. Namizdlar testlere Bakida yerlesen Miq Test Merkezinde gire bilerler. Test merkezinin unvani: Bakı şəhəri, Nəsimi rayonu, Mərdanov Qardaşları küçəsi 89A. Test merkezine getmek ucun metroda 28 May stansiyasindan cixmaq ve 46 nomreli avtobusa minmek lazimdir.


Miq kurikulum testlerinin qaydalari




Miq kurikulum testlerine giris ucun namizdlarin oz shexsiyyet vesiqelerini ve musabiqat erize formasini gostermeleidir. Testlere giris pulsuzdur. Testlerde her sual ucun 4 variantli cavab verilir ve yalniz biri duzgundur. Testlerde her sinif ve ya fennin curriculumindeki movzulara uygun olaraq ferqli sayda sual verilir. Testlerin v axtarisi 60 deqiqedir. Testlerin neticeleri miq.edu.az saytinda elan olunur ve namizdlara elektron poct vasitesile bildirilir.


Miq kurikulum testleri ile bagli 5 maraqli fakt




Miq kurikulum testleri ile bagli bazi maraqli faktlari bilmek isteyirsinizse, oxumaga davam edin:


  • Miq kurikulum testleri 2018-ci ilden etibaren kecirilir. Bu testlerin kecirilmesinin sebebi, muellimlik vakansiylarina namized seciminde adillik ve sÉ™ffafliq tÉ™min etmekdir.



  • Miq kurikulum testleri ucun her il minlerle namized musabiqate qatilir. 2021-ci ilde miq kurikulum testlerine 13 min namized qeydiyyatdan kecib. Bu namizdlarin yalniz 6 min 500-u testlere giris huququ qazanib.



  • Miq kurikulum testleri ucun her sinif ve ya fennin curriculumindeki movzulara uygun olaraq ferqli sayda sual verilir. En cox sual verilen fennler arasinda Riyaziyyat, Azerbaycan dili ve edebiyyati, Ingilis dili ve Tarix sayila biler.



  • Miq kurikulum testleri ucun her sualin duzgun cavabinin qiymeti 1 baldir. Duzgun cavab verilmeyen ve ya cavabsiz qalan suallar ucun hec bir bal verilmez. Yanlis cavab verilen suallar ucun ise menfi bal verilmez.



  • Miq kurikulum testleri ucun namizdlarin minimum bal tÉ™lÉ™bi var. Bu bal, musabiqatin birinci merhelesinde alinan balin yuzde 40-idir. Bu bali almayan namizdlar ikinci merheleye kecmeye bilerler.



Niye miq kurikulum testlerini kecmek faydalidir?




Miq kurikulum testlerini kecmek, muellim olmaq isteyen namizdlar ucun cox faydalidir. Cunki bu testler:


  • Namizdlarin pedaqoji bilik ve bacariqlarini artirir.



  • Namizdlarin curriculuma vakifliyini ve onu effektiv istifade etme bacariyini yoxlayir.



  • Namizdlarin muellimlik vakansiylarina reytinq esasinda secilmesine imkan yaradir.



  • Namizdlarin oz ixtisaslarina uygun olan sinif ve ya fenni secme sansi verir.



  • Namizdlarin oz ozelliklerine uygun olan muellimlik metodlarini oyrenmesine komek edir.



Xulase




Bu meqalede, miq kurikulum testleri haqqinda melumat verildi. Bu testler, muellimlərin işə qəbulu üzrə müsabiqənin ikinci mərhələsində keçirilir və müsabiqatda iştirak edib pedaqoji ixtisaslar üzrə dövlət nümuneli diplom almış şexslere yöneldilir. Bu testlərin mqsedi, müellim namizdlarinin pedaqoji bilik v bacariqlarini yoxlamaqdır. Miq kurikulum testleri ucun hazirlasmaq ucun bir nece menbe ve resursdan istifade etmek olar. Miq kurikulum testleri her il deyisen teqvime gore kecirilir ve elektron formada olur. Miq kurikulum testleri ile bagli bazi maraqli faktlar da var. Miq kurikulum testlerini kecmek, muellim olmaq isteyen namizdlar ucun cox faydalidir.


FAQ




Bu meqalede miq kurikulum testleri haqqinda cox sual yarana biler. Bu suallarin bazi cavablarini asagida tapa bilersiniz:


Miq kurikulum testlerine qeydiyyatdan necə keçmək olar?


  • Miq kurikulum testlerine qeydiyyatdan keçmÉ™k üçün namizdlarin miq.edu.az saytına daxil olub, musabiqat erize formasını doldurması vÉ™ elektron poçt ünvanını tÉ™sdiqlÉ™mÉ™si lazımdır. Qeydiyyatdan keçmÉ™k üçün son tarix hÉ™r il müxtÉ™lif olur. 2021-ci ildÉ™ qeydiyyatdan keçmÉ™k üçün son tarix 31 may idi.



Miq kurikulum testlərinin qiymətləndirilməsi necə olur?


  • Miq kurikulum testlÉ™rinin qiymÉ™tlÉ™ndirilmÉ™si avtomatik olaraq elektron sistem tÉ™rÉ™findÉ™n aparılır. HÉ™r sualın düzgün cavabının qiymÉ™ti 1 baldır. Düzgün cavab verilmÉ™yÉ™n vÉ™ ya cavabsız qalan suallar üçün heç bir bal verilmir. Yanlış cavab verilmiÅŸ suallar üçün isÉ™ mÉ™nfi bal verilmir. Namizdların aldığı bal, onların musabiqatda iÅŸtirak edib etmÉ™yÉ™cÉ™yini tÉ™yin edir.



Miq kurikulum testlərinin nümunələri harada tapmaq olar?


  • Miq kurikulum testlÉ™rinin nümunÉ™lÉ™ri miq.edu.az saytında vÉ™ digÉ™r onlayn sinaq imtahanı saytlarında tapmaq olar. Bu nümunÉ™lÉ™r, namizdlara testlere hazırlaÅŸmaq üçün kömÉ™k edir. NümunÉ™lere baxarken, curriculumin yenilÉ™nmÉ™sinin nümunelere tÉ™sir etmÉ™diyinÉ™ diqqet etmÉ™k lazımdır.



Miq kurikulum testləri ilkin vaxtdan sonra yenidən keçirilir?


  • Miq kurikulum testlÉ™ri ilkin vaxtdan sonra yenidÉ™n keçirilmir. Namizdların testlere girmiÅŸ olduÄŸu ilk vaxtın natiyjeleri onların musabiqatda iÅŸtirak edib etmeyeceyini müeyyen edir. Testlere girmiÅŸ olduÄŸu ilk vaxtda minimum bal tälükini qazanmayan namizdlar musabiqatdan kenselidir.



Miq kurikulum testlere giris huququ qazanan namizdlara xususi hazirlasma kursu teklif edilir?


  • Miq kurikulum testlere giris huququ qazanan namizdlara xususi hazirlasma kursu teklif edilmez. Namizdlar ozleri ucun uygun olan menbe ve resurslardan istifade ederek hazirlasmaq mecburiyyetindedirler. Lakin, miq.edu.az saytinda ve diger internet portallarinda namizdlara komekci olan melumatlar ve resurslar yerlesdirilir.



44f88ac181


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page